Evinizi Güzel Bir Görünüme Kavuşturmanın Yolları

Evinizi Güzel Bir Görünüme Kavuşturmanın Yolları

     Evinizi Güzel Bir Görünüme Kavuşturmanın Yolları

Bir odak noktası oluşturun ve oturma odanızın duvarlarından birine büyük boy bir sanat eseri asarak yaşam alanınıza bir "etki ve şaşırtcılık" faktörü verin. Bu harika Görünümü hem şık hemde az bir bütçeyle yaşam alanınıza katabilirsiniz. Ünlü mimar Melanie, "Bir odada bulunan büyük ölçekli bir sanat eseri her zaman bulunduğu odada muhteşem bir etki yaratır. İlla bir ton para harcamanıza gerek yok" diye belitmektedir.

Büyük parçaları eski eşya satan bit pazarlarında veya ikinci el mağazalarında makul fiyatlara bulabilirsiniz. Burada önemli olan sizin fazla miktarda para harcamadan evinize harika bir ambians katabilmenizdir.

Stilinizi Basitleştirin

Dağınık, aşırı aksesuarlı bir oturma odası, şık ve sofistike olmaktan ziyade dağınık ve düzensiz görünebilir. Koleksiyonunuzu azaltın ve yalnızca duygusal değeri olan parçaları saklayın. Melanie, "Aksesuarlar, odanın görünümüne bağlı kalacak şekilde buna ilave olarak tarzınızı da yansıtmalıdır" diyor. Basitleştirilmiş bir alan, kalan öğelerin gerçekten parlamasını sağlayacak ve bütçenizi aşmamanıza yarayacaktır.

Televizyonu Kamufle Edin

Hiçbir şey, öne ve ortaya yerleştirilmiş büyük bir siyah televizyon kadar lüks hissini azaltamaz. TV'yi gizleyen süslü aynalar bütçenizi karşılamıyorsa, çevresinde bir resim duvarı veya salon tarzı sanat düzenlemesi oluşturarak ekranınızın varlığını görsel olarak en aza indirmeye çalışın. Uygun fiyatlı sanat eserlerine ihtiyacınız varsa, yukardada bahsettiğimiz gibi eski eşya satan veya antika ürünler satan dükkanları ziyaret edebilirsiniz.

İlginç Parçaları Bir Araya Getirin

Odadaki zemine renkli ve geniş yastıklar bırakmak veya koltuk minderleri üzerine şık örtüler örtmek yada bir kaç seramik heykel yaşam alanınıza özel bir görünüm kazandırır. Antika bir Türk halısıda görsellik ve etkilyicilik açısından büyük bir etki yapabilir.

Alışılmadık kumaş ve desenler, hem odanıza benzersiz bir unsur katacak  hem de alanınızı kişiselleştirecektir. Alternatif olarak, rahatlık faktörünü artırmak için bir kanepe veya sandalyenin üzerine dokusu yumuşak olan bir bir örtüde örtülebilir.

Aksesuarları Akıllıca Seçin

Ünlü mimar Melanie, "Aksesuarlar daha lüks bir görünüm yaratmaya yardımcı oluyor. Sehpalar, yan sehpalar ve kitaplıklar gibi düz yüzeylere sahip olduğunuz her yere küçük heykeller, mumlar, kaseler vb. yerleştirin" diyor Melanie. Aksesuarlar, kişisel tarzınızı eklemenin ve alanı gerçekten size aitmiş gibi hissettirmenin harika bir yoludur.

Bir başka yazı ve makalemizde görüşmek dileği ile esen kalın...

Etiketler: Evinizi Güzel Bir Görünüme Kavuşturmanın Yolları
Ocak 25, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR